luni, 13 ianuarie 2014

Review Urban Decay Naked Palette





"De paleta asta m-am indragostit din prima clipa in care am vazut-o in review-urile unor make-up gurus de pe Youtube. Am cautat-o prin octombrie in magazinele Sephora si renuntasem la ideea ca o sa apara vreodata. In momentul in care am vazut-o ... ei bine, mi-am gasit cadoul de Craciun.

Primerul are 3.7 ml (sample size). Ce pot sa spun in plus despre UDPP decat ca este foarte bun. Am pleoapele uleioase si a reusit sa faca ca machiajul meu sa nu dispara in decursul zilei. ( Nu pot sa zic ca e mai bun sau mai rau decat TooFaced Shadow Insaurance. In principiu sunt cam la fel si isi fac treaba. )

Creioanele 24/7 glide-on eye pencil si au cate 0.5 g fiecare. Sunt in nuantele Zero (negru ) si Whiskey (maro). Foarte moi, extrem de usor de aplicat.

Majoritatea culorilor din paleta sunt sidefate si cu sclipici. Singurele care sunt mate sunt 
Naked (culoarea pielii) si Buck (desi la Buck se pot observa ff mici particule de sclipici). Gunmetal (gri petrol), Creep (negru), Darkhorse (dark olive) si Sidecar (foarte asemanator cu Sin) au particule mari de sclipici si se cam intind pe toata fata, dar cel putin in cazul lui Creep, un negru foarte misto, pot sa trec peste. Virgin (alb cu tente de roz), Sin (champagne colour), Half Baked (auriu), Smog (aramiu), Toasted (cupru)  si Hustle (un maro roscat, uneori are si tente de mov) sunt sidefate. Au si ele putin sclipici (ca de altfel toate fardurile de la Urban Decay). Sunt toate foarte pigmentate, foarte moi si usor de aplicat.

Downside : Au foarte mult sclipici ceea ce inseamna fall-out si nu sunt intocmai de zi. Se pare ca UD nu a renuntat la sclipici. Ca sa stiti in ce va bagati cand cumparati paleta asta : you’re in for lots of glitter!

Cu toate ca eu sunt o fana declarata a culorilor mate in cam totul (oja, farduri, chiar si culoarea masinii), paleta aceasta m-a convins ca merita! Nu regret ca am cumparat-o.

O recomand! Si mai ales daca sunteti fane ale glitter-ului, you’re in for a treat. :D"


Swatches : 




duminică, 12 ianuarie 2014

Tutorial Everyday Makeup Routine :)

Hello,

Astazi m-am gandit sa postez un tutorial - Everyday Makeup Routine.


Cum ma machiez daca am ochi asiatici/pleoape monolid?




Ochii asiatici se impart in mai multe categorii :  "full double lid" ( pleoapele sunt normale dar ochii au o forma asiatica, alungita), "half a double lid" (se caracterizeaza printr-o cantitate minima de spatiu a pleoapei mobile),  "monolid" (partea de sus acopera in totalitate pleoapa mobila). Din poza ta, cred ca ai "half a double lid". Am observat ca nu se prea face delimitarea intre ele si i se spune tot "monolid", asa ca o sa fac si eu acelasi lucru.


Ochii monolid sunt mici, asa ca scopul nostru e sa-i facem sa para mai mari si mai "deschisi". Exemple de vedete care au ochi "monolid" :

Sandra Oh

 (natural) 

 (smoky)

Lucy Liu 

 (natural)

 (smoky)

Sfaturi/trucuri pentru a crea un look natural daca aveti ochi "monolid":

1. Aplicati o culoare deschisa, mata pe pleoapa mobila (lid).

2. Aplicati o culoare mai inchisa, mata deasupra pleoapei, acolo unde ar fi in mod normal pliul pleoapei (crease). Daca nu va dati seama exact unde ar trebui sa fie acesta incercati sa presati cu degetul pleoapa, iar acolo unde se termina globul ocular se afla pliul.

3. Aplicati highlight deschis pe osul sprancenei (browbone) pentru a crea iluzia unor ochi mai mari si unui spatiu mai mare. 

4. Aplicati eyeliner negru, eventual waterproof sau gel, pentru a va asigura ca nu se ia de fiecare data cand deschideti ochii. Pentru ca partea de sus acopera pleoapa mobila, eyelinerul trebuie sa fie aplicat intr-o linie mai groasa pentru ca altfel va disparea atunci cand ochiul este deschis. Esti important sa faceti "codita" pentru ca ofera un mic lift ochilor si ii face sa arate mai putin lasati/cazuti/droopy.

5.  Aplicati eyeliner pe doua treimi (2/3) din conturul genelor de jos, intr-o linie subtire. Puteti sa folositi pensula eyeliner de la ELF, mi se pare foarte potrivita.

6. Ochii monolid tind sa aiba gene scurte si drepte. Folositi un ondulator de gene si aplicati rimelul intr-un strat mai gros la baza si mai subtire spre varfuri. 

7. Aveti grija ca sprancenele voastre sa fie pensate si ingrijite pentru ca va vor deschide mult ochii si vor crea mai mult spatiu cu care sa lucrati!




 Sfaturi/trucuri pentru a crea un look smoky daca aveti ochi "monolid":



1.  Aplicati highlight deschis pe toata suprafata pleoapei cu exceptia celei mobile, adica partii de jos. 

2. Aplicati o culoare mai inchisa pe pleoapa mobila si putin deasupra acesteia (puteti sa folositi un fard metalic sau shimmery pentru un efect mai dramatic).

3. Apoi amestecati-o cu highlight-ul sau cu o culoare neutra utilizand o pensula de blending.

4. Aplicati cea mai inchisa culoare in coltul exterior, pe o treime din ochi. 

5. Aplicati eyeliner negru, eventual waterproof sau gel, pentru a va asigura ca nu se ia de fiecare data cand deschideti ochii. Pentru ca partea de sus acopera pleoapa mobila, eyelinerul trebuie sa fie aplicat intr-o linie mai groasa pentru ca altfel va disparea atunci cand ochiul este deschis. Esti important sa faceti "codita" pentru ca ofera un mic lift ochilor si ii face sa arate mai putin lasati/cazuti/droopy.

6.  Aplicati eyeliner pe doua treimi (2/3) din conturul genelor de jos, intr-o linie subtire. Puteti sa folositi pensula eyeliner de la ELF, mi se pare foarte potrivita.

7. Luati culoarea mai inchisa, folosita la pasul 4, si aplicati-o pe o treime din linia genelor de jos. 

8. Tot pe linia genelor de jos, aplicati o culoare medie, eventual shimmery dar din acelasi ton cu celalalte, pentru un efect mai dramatic (sau puteti sa folositi aceeasi culoare de la punctul 2).

9.  Ochii monolid tind sa aiba gene scurte si drepte. Folositi un ondulator de gene si aplicati rimelul intr-un strat mai gros la baza si mai subtire spre varfuri. Folositi gene false, naturale. Cele dramatice pot parea interesate dar daca sunt aplicate incorect, riscati sa va faca ochii sa arate lasati si mici.

10. Aveti grija ca sprancenele voastre sa fie pensate si ingrijite pentru ca va vor deschide mult ochii si vor crea mai mult spatiu cu care sa lucrati!

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Despre contouring si highlighting

Hey girls!

Astazi vorbim de una din cele mai puternice instrumente existente in lumea machiajului, si anume : conturarea! Conturarea creeaza un sentiment de echilibru adaugand definitie si adancime. Ce face ea de fapt? Schimba impresia vizuala a formelor trasaturilor voastre! Desi este una din cele mai vechi "practici" in arta machiajului, este deseori evitata/data la o parte in procesul aplicarii machiajului. Personal, consider conturarea ca fiind dovada suprema a talentului/priceperii unui make-up artist. Recunosc ca e ceva la care inca lucrez sau mai bine zis cu care inca "ma lupt" :)).

Ca regula generala, conturul trebuie sa fie de o culoare neutra si cu doua nuante mai inchis decat fondul de ten.  Pentru tenul deschis spre mediu se recomanda nuante mate iar pentru cele inchise, nuante care sa contina particule stralucitoare. Nu se recomanda conturarea cu nuante de mov (asta e o alta regula pe care o mai incalc din cand in cand). Exista foarte multe produse pe care le puteti folosi pentru contur, ca de exemplu : fard, fond de ten, anticearcan, creion etc. Eu prefer pudra deoarece este mult mai usor de "amestecat".

Highlighting-ul (n-am gasit un termen mai bun in romana) se combina perfect cu conturarea prin evidentierea partilor bune/flatante. Highlighter-ul trebuie sa fie intotdeauna mai deschis  decat fondul de ten. Folositi un highlighter care sa contina "shimmer" (particule stralucitoare) si nu sclipici (tot un fel de shimmer doar ca intr-o forma mai mare). Puteti sa folositi si un fard alb shimmery (ca de ex. Sephora - White pearl).

Daca va hotarati sa folositi un contur/ highlighter lichid, ar fi o idee buna sa-l aplicati direct pe fond de ten, inainte de pudra de fata (produsele pe baza de lichid/crema au un aspect "pastos" atunci cand sunt aplicate peste pudra). In schimb, daca produsele folosite vor fi pudra, setati inainte fondul de ten cu pudra de fata (in acest fel creati si o baza mai buna pt contur, highlight & blush).

Cum se realizeaza :
  • Conturarea nasului : Pentru a va subtia nasul aplicati conturul de-o parte si de alta a nasului, "amestecand" cu atentie. Apoi, aplicati highlighter-ul pe centrul nasului, in jos (de-a lungul centrului).
  • Conturarea pometilor : Pentru a va evidentia pometii, sugeti-va obrajii (fata de peste), aplicati  conturul in scobitura obrazului si highlighter-ul pe partea de sus a pometilor. Apoi  adaugati blush-ul (fardul de obraz) pe pometi.
  • Conturarea fruntii : Daca aveti o frunte mare/lata, aplicati un bronzer mai deschis de-a lungul  liniei parului in jos, pana la tample. Astfel creati un efect de umbra care face capul sa para mai rotund. Apoi, aplicati highlighter pe centrul fruntii.
  • Conturarea barbiei : Daca aveti o barbie mica, subtire, aplicati highlighter in centrul barbiei, exact sub centrul buzelor. Pentru a minimaliza o barbie dubla, aplicati conturul de-a lungul liniei maxilarului si amestecati-l in jos, spre gat.
  • Conturarea ochilor : Aplicati conturul in pliul pleoapei pentru a crea un efect de adancime si highlighter-ul pe osul sprancenei si in coltul interior al ochiului.
  • Conturarea buzelor : Pentru a crea iluzia unor buze mai pline, aplicati highlighter-ul in "arcul lui cupidon" ("cupid's bow" - intre varfurile buzei superioare) si sub centrul buzei inferioare.

Inainte de a trece propriu-zis la conturarea fetei voastre, este necesar sa stiti forma acesteia pentru a sculpta si scoate in evidenta exact trasaturile care o vor echilibra. ( contur : maro;highlight : galben; blush : verde)

1. Rotunda 


2. Patrata


3. Heart-shaped


4. Ovala


5. Lunga :



Pentru conturare, eu folosesc Sephora Sculpting Disk : 

Cum ma machiez daca am ochii/pleoapele mici?



In primul rand, fetelor cu pleoape mici, le recomand sa sara peste culoarea "5" (de obicei asa se nimereste la mine). Adica sa nu mai foloseasca culoarea intermediara intre fardul din pliul pleoapei si highlight. Daca aveti probleme cu blendingul incercati sa pastrati culoarea din pliul pleoapei ceva mai deschisa (nu atat de intensa cum e de obicei la mine pt. ca eu pot sa folosesc un intermediar). Retineti, asta nu e o regula! Va puteti machia cu cate culori vreti chiar daca aveti pleoape mici! E doar o recomandare pentru fetele mai putin experimentate, stiti voi..."baby steps"! :P
In al doilea rand, pentru a crea iluzia unor ochi mai mari exista o serie de sfaturi/trucuri :

1. aplicati cea mai deschisa culoare pe pleoapa; pentru a amplifica efectul, puteti chiar sa folositi un fard cu sclipici !

2. aplicati o culoare ceva mai inchisa, medie, in pliul pleoapei pentru a adauga dimensiune; culoarea nu trebuie sa fie foarte inchisa ci sa arate mai mult ca o umbra;

3. adaugati un fard inchis pe partea exterioara a ochiului (ex. "chocolate");

4. folositi un creion deschis sub sprancene ca baza pentru highlight;
 
5. se stie ca negrul "micsoreaza"; de aceea e/l negru este recomandat sa fie folosit pe treimea exterioara a ochiului, cat mai subtire si foarte aproape de linia genelor!

6. se recomanda folosirea unui creion alb sau de culoarea pielii (flesh) pe waterline (foto).

Stiu ca in poza e/l e negru, dar e doar pentru a va arata la ce ma refer cand zic "waterline".

7. aveti grija ca sprancenele voastre sa fie pensate si ingrijite pentru ca va vor deschide mult ochii!

Totul despre genele false




Acesta este primul articol, dintr-o serie mai lunga de articole, dedicate genelor false, vazute si analizate din toate unghiurile. Asa ca, m-am gandit sa incep sa scriu despre gene false adresand intrebarea ce pare a fi prima care ne vine in cap la inceputul unei discutii despre gene false: cu sau fara?

Desi aproape toate ne-am nascut cu un set de gene care sa ne incadreze frumos ochii, unele dintre noi le avem mai lungi si/sau mai dese iar altele nu. Dar cu siguranta toate ne dorim sa le avem cat mai lungi, mai dese, mai curbate. Rimelul si alte cosmetice de pe piata pot ajuta la o alungire si ingrosare a genelor noastre naturale, dar cateodata efectul nu e atat de intens pe cat ne-am dori noi sau uneori imposibil cu doar ce ne-a dat natura. Genele false ne pot oferi exact intensitatea privirii pe care ne-o dorim la un moment dat. 

Genele lungi si dese fac ochii sa arate mai mari, mai senzuali, mai seducatori, atragand atentia asupra lor. Din cand in cand, fiecare femeie isi doreste un look glamorous pentru o ocazie speciala, alteori sa arate superb cu un machiaj discret sau chiar fara machiaj. Din fericire civilizatia moderna a inventat genele false, oferindu-ne astfel posibilitatea de a avea acces rapid la ceea ce ne dorim, atunci cand ne dorim. Tocmai de aceea nu veti vedea vedeta pe covorul rosu care sa nu poarte gene false. Vincent Longo make-up artist zicea: "cel mai bine pastrat secret in machiaj sunt genele false". Nimic nu face mai repede o femeie sa arate glamorous, decat o pereche de gene false. Daca iti acorzi timpul necesar sa inveti cum sa le aplici corect, nimeni nu-si va da seama ca nu sunt ale tale. 

Sunt putine lucruri care sa nu recomande genele false. Unele femei pot fi alergice la latexul din adeziv, dar chiar si in aceste cazuri exista adezivi special facuti sa inlature acest inconvenient. Daca aveti ochi sensibili s-ar puteasa va deranjeze genele false deoarece ochiului ii trebuie ceva timp (in medie 15 minute) sa se acomodeze cu noua "greutate". Lipsa de rabdare...trebuie sa exersezi ca sa-ti iasa perfect. Amintiti-va de primele dati cand v-ati machiat... 

Daca e sa uitam pentru o clipa dorinta de mai mult si mai bine care ne indeamna de obicei sa folosim genele false, sunt cazuri in care ele fac diferenta intr-un mod mult mai stringent. Dupa cum se stie lupta impotriva cancerului aduce multe femei in ipostaza de a pierde o mare parte din par deci si din gene. In aceste cazuri genele false dau sansa unui aspect normal, oferind si confortul psihologic de care e atata nevoie in astfel de situatii. De asemenea daca genele sunt scurte, tocite sau cu goluri intre ele, genele false sunt o reala solutie pentru a obtine ochi frumosi. In toate aceste cazuri, genele false tip banda, dar cu banda transparenta sau genele individuale, sunt solutiile ce-ti pot oferii un aspect natural, readucand frumusetea privirii. 

Impartind genele false in doua mari categorii ele sunt: gene false intregi (tip banda) si gene individuale. Pe larg despre tipurile de gene vom vorbi in articole viitoare. De obicei cu genele intregi obtinem un aspect mai dramatic al ochilor, mai seducator, iar cu cele individuale (ele inserandu-se printre genele naturale) obtinem un aspect mult mai natural. 

Cand alegem genele false mai intai trebuie sa decidem ce efect dorim sa otinem si plecand de la asta alegem tipul de gene. De exemplu daca dorim un subtil accent sofisticat alegem cateva gene individuale plasate la coltul exterior ochiului. 

Cu un pic de grija genele false pot fi folosite cu succes in nenumarate reaplicari. Ele ofera acel extra pe care fiecare femeie si-l doreste. In final singura limita este fantezia noastra.

joi, 9 ianuarie 2014

Ghidul pensulelor pentru machiaj

In ciuda faptului ca pensulele de machiaj se aseamana, fiecare are scopul si rolul sau special. Pentru a stii cum trebuie sa iti alegi pensulele de machiaj si sa inveti la ce foloseste fiecare, iata cateva sfaturi care iti pot fi de mare ajutor.


In comert se gasesc pensule cu doua feluri de par: natural si sintetic. Astfel ca din grupul pensulelor cu fire naturale fac parte: de capra, ponei, nurca, bursuc si veverita albastra. Despre pensulele din fibre naturale se spune ca sunt mai bune deoarece absorb mai bine pudra si uniformizeaza fardurile pe in cantitatea potrivita .
Pensulele cu fibre sintetice, desi sunt mai ieftine decat cele cu din par natural, pot fi la fel de bune. Cele cu par sintetic sunt recomandate mai mult in cazul pudrelor si produselor de machiaj sub forma de crema pentru ca nu absorb substantele uleioase continute de acestea si il intind in intregime pe piele .
Pensule pentru ten
pentru pudra
Este cea mai mare si pufoasa pensula din set. Desimea acesteia permite pudrei sa se uniformizeze pe toata suprafata tenului. Aceasta poate fi folosita si in cazul pudrei autobronzante sau a fardului de . De asemenea, pensula pentru pudra mai este folosita si la sfarsit cu scopul de a indeparta surplusul de machiaj.

Pensula pentru
Pensula pentru fardul de obraz este similara cu cea pentru pudra – singura diferenta dintre ele este aceea ca pamatuful pensulei de blush este oblic. Pamatuful are aceasta forma pentru a permite o utilizare cat mai usoara si pentru ca fardul sa se intinda cat mai bine, intr-un mod egal, fara pete inestetice.
Aceasta pensula este foarte eficienta si dupa ce machiajul a fost finalizat, deoarece este folosita la indepartarea surplusului si la uniformizarea culorii.
Pensula evantai
Pensula evantai are mai multe intrebuintari. Aceasta poate fi folosita atat in cazul fardului de obraz, cat si in cazul pudrei. Astfel ca, imediat dupa aplicarea fardului de obraz, pensula evantai imbibata in putina pudra are rolul de a estompa delimitarile inestetice dintre culoarea naturala a tenului si culoarea blush-ului. De asemenea, pensula evantai se poate utiliza si in acoperirea cu pudra a zonei din jurul ochilor.
Pamatuful pensulei evantai nu este foarte bogat pentru ca are rolul de a corecta, mai mult decat a machia.

Pensula pentru fond de ten
Desi multe persoane prefera sa aplice fondul de ten cu ajutorul degetelor ori al unui buretel umezit, make-up artistii fac acest lucru cu ajutorul unei pensule. Pensula pentru fond de ten este considerata de catre specialistii in machiaj ca fiind mai practica decat buretelul ori degetele pentru ca ofera o dexteritate mai ampla si pentru ca fondul de ten “asezat” de o pensula ofera un aspect mai natural.

Pensule pentru ochi
Pensula pentru fardul de ochi
De obicei, este foarte moale, pufoasa si are formele rotunjite pentru a putea ajunge chiar si in coltul interior al ochiului ori pentru a crea diverse umbre. Este mult mai practica decat buretelul pentru aplicarea fardului de ochi pentru ca intinde culorile mult mai bine.

Pensula pentru anticearcan
Ca si in cazul pensulei pentru fond de ten, parerile sunt impartite, astfel ca desi majoritatea femeilor apeleaza la ajutorul degetelor atunci cand vine vorba de anticearcan, make-up artistii „voteaza” pentu o pensula. Acestia spun ca pensula iti permite sa ajungi in toate colturile ochiului si ca acopera uniform si natural.

Pensule pentru buze
Pensula pentru ruj
Pensula pentru buze este ideala in nuantarea buzelor cu un ruj consistent. Aceasta iti ofera control asupra cantitatii aplicate si “curge” pefect pe conturul buzelor. Este folosita in special in cazul in care se doreste efectul de buze pline. Aceasta este, comparativ cu pensulele pentru pudra, blush sau ochi, mai aspra si deloc pufoasa.

Pensula pentru contur
Aceasta pensula este creata special pentru trasarea unui contur perfect. Poate fi folosita atat pentru conturul buzelor cat si pentru trasarea unei linii in jurul ochilor.


Cum se curata pensulele de machiaj
Pensulele trebuie spalate si curatate periodic, deoarece pudra, blush-ul, rujul si celelalte produse cosmetice folosite le incarca foarte tare. De asemenea, aduna praf si bacterii care iti pot irita tenul.
Pentru o curatare rapida poti utiliza un sampon pentru bebelusi. Nu trebuie decat sa bagi pensulele sub jetul de apa calduta si sa le dai apoi cu un strop de sampon. Imediat dupa aceasta, pensulele trebuie clatite si puse la uscat.
Pentru o curatare temeinica trebuie sa acorzi pensulelor 20 de minute din timpul tau, de doua-trei ori pe luna. Pentru aceasta nu ai nevoie decat un prosop mic (sau o batista), sampon pentru copii si un burete . Pentru ca firele pensulelor sa fie moi si sa nu zgarie, se foloseste ulei de masline, pentru ca are proprietatea de a hidrata intens.
Pasii ce trebuie urmati:
1. Introdu fiecare pensula sub jetul de apa calduta si tine-le pana cand apa devine curata.
2. Toarna in batista o cantitate considerabila de ulei de masline si freaca pensulele de aceasta.
3. Baga buretele sub jetul de apa, toarna peste el sampon pentru copii si curata fiecare pensula in parte.
4. Clateste pensulele cu apa calduta, iar daca ti se pare ca nu sunt curate, repeta pasul 3.

Totul despre buze: intretinere, machiaj si mici trucuri de mare efect

Zambesti. Vorbesti. Saruti (cat mai des posibil). Cu certitudine, buzele constituie o trasatura esentiala a chipului, mai ales in cazul unei femei. Vrei sa te convingi de importanta pe care le-o acorzi, chiar daca nu-ti dai seama de acest lucru? Nimic mai usor: uita-te in poseta. Nu-i asa ca ai cel putin doua rujuri si, eventual, un gloss si un creion pentru contur? Asta ca sa nu mai spun de trusa de machiaj... probabil ca nici tu nu mai stii cate rujuri ai in total.

Buzele sunt una dintre partile fetei care pot redefini aproape instantaneu un chip, conferindu-i parca o alta personalitate. Poti face orice experiment, in ceea ce priveste machiajul, pentru ca este o zona care se demachiaza foarte repede si usor, pentru a o lua de la capat imediat dupa aceea. Stralucitoare sau mate, cu aspect umed sau opac, subtile sau indraznete. Inainte de orice insa, nu uita o regula esentiala pentru a-ti mentine buzele frumoase: traieste-ti viata incruntandu-te cat mai putin si zambind cat mai mult. Acestea fiind zise, sa incepem cu...

Reguli de ingrijire si intretinere

Ai grija ca in fiecare dimineata sa aplici pe buze un strat de balsam protector, chiar daca nu ai intentia sa te fardezi in ziua respectiva. Recomandarea aceasta este cu atat mai importanta in anotimpul rece, cand buzele se usuca mai usor. In cazul in care acest lucru se intampla totusi, poti recurge la o metoda foarte simpla si eficienta de exfoliere: dupa ce te-ai spalat pe dinti, maseaza-ti buzele cu periuta. Ai grija ca miscarile sa fie cat mai lente posibil. Buzele vor capata imediat un aspect stralucitor si sanatos, iar acum poti aplica orice tip de ruj.

Incepe-ti "ritualul" zilnic de machiaj prin a aplica un strat subtire de balsam sau de crema de buze. Produsul va fi absorbit in piele in timp ce tu te ocupi, constiincioasa, de celelalte aspecte: anticearcan, fond de ten, pudra, machiajul ochilor. Cand ajungi la buze, acestea sunt hidratate optim. Este indicat sa folosesti intotdeauna o periuta speciala pentru aplicarea rujului, indiferent de tipul acestuia. Un astfel de accesoriu iti permite sa aplici produsul corect si uniform, inclusiv la colturile gurii.

Cum sa aplici rujul

Daca esti in criza de timp, cel mai simplu este sa folosesti un gloss, cu sau fara creion de contur. In felul acesta, vei obtine un aspect natural, dar in acelasi timp feminin si cu o stralucire subtila. In cazul in care folosesti fard de obraz sub forma de crema, poti aplica si pe obraji putin gloss, care va rezista pe parcursul intregii zile - nu va fi necesar sa-l reaplici decat pe buze.

Pentru un plus de culoare, foloseste un ruj deschis la culoare. Incepe sa-l aplici de la centru, mergand apoi spre extremitati. Nuantele de bej sau roz sunt cele mai potrivite. Un aspect mai bine definit al buzelor se poate obtine astfel: traseaza conturul cu ajutorul creionului, coloreaza buzele tot cu acesta si abia la sfarsit aplica un strat de ruj (intr-o nuanta complementara celei a creionului). Produsul va rezista mai mult timp pe buze.

Un sfat pentru a fi sigura ca trasezi corect conturul buzelor: in prealabil, aplica un strat subtire de fond de ten, dar numai la colturile gurii. Suprafata va deveni imediat mai neteda, fapt care va permite o "alunecare" mai eficienta a creionului. Un alt mic truc este sa introduci varful creionului in cutia cu pudra sub forma de pulbere - sau aplica un strat de pudra compacta pe buze, inainte de a trasa conturul. Efectul va fi uimitor - si cat este de simplu de obtinut!

Cum sa alegi culoarea potrivita

Buzele nu mint. Culoarea lor naturala este cea care, in final, stabileste cum vor arata acestea dupa aplicarea produselor de machiaj.

Totul despre buze: intretinere, machiaj si mici trucuri de mare efect
Zambesti. Vorbesti. Saruti (cat mai des posibil). Cu certitudine, buzele constituie o trasatura esentiala a chipului, mai ales in cazul unei femei. Vrei sa te convingi de importanta pe care le-o acorzi, chiar daca nu-ti dai seama de acest lucru? Nimic mai usor: uita-te in poseta. Nu-i asa ca ai cel putin doua rujuri si, eventual, un gloss si un creion pentru contur? Asta ca sa nu mai spun de trusa de machiaj... probabil ca nici tu nu mai stii cate rujuri ai in total.

Buzele sunt una dintre partile fetei care pot redefini aproape instantaneu un chip, conferindu-i parca o alta personalitate. Poti face orice experiment, in ceea ce priveste machiajul, pentru ca este o zona care se demachiaza foarte repede si usor, pentru a o lua de la capat imediat dupa aceea. Stralucitoare sau mate, cu aspect umed sau opac, subtile sau indraznete. Inainte de orice insa, nu uita o regula esentiala pentru a-ti mentine buzele frumoase: traieste-ti viata incruntandu-te cat mai putin si zambind cat mai mult. Acestea fiind zise, sa incepem cu...

Reguli de ingrijire si intretinere

Ai grija ca in fiecare dimineata sa aplici pe buze un strat de balsam protector, chiar daca nu ai intentia sa te fardezi in ziua respectiva. Recomandarea aceasta este cu atat mai importanta in anotimpul rece, cand buzele se usuca mai usor. In cazul in care acest lucru se intampla totusi, poti recurge la o metoda foarte simpla si eficienta de exfoliere: dupa ce te-ai spalat pe dinti, maseaza-ti buzele cu periuta. Ai grija ca miscarile sa fie cat mai lente posibil. Buzele vor capata imediat un aspect stralucitor si sanatos, iar acum poti aplica orice tip de ruj.

Incepe-ti "ritualul" zilnic de machiaj prin a aplica un strat subtire de balsam sau de crema de buze. Produsul va fi absorbit in piele in timp ce tu te ocupi, constiincioasa, de celelalte aspecte: anticearcan, fond de ten, pudra, machiajul ochilor. Cand ajungi la buze, acestea sunt hidratate optim. Este indicat sa folosesti intotdeauna o periuta speciala pentru aplicarea rujului, indiferent de tipul acestuia. Un astfel de accesoriu iti permite sa aplici produsul corect si uniform, inclusiv la colturile gurii.

Cum sa aplici rujul

Daca esti in criza de timp, cel mai simplu este sa folosesti un gloss, cu sau fara creion de contur. In felul acesta, vei obtine un aspect natural, dar in acelasi timp feminin si cu o stralucire subtila. In cazul in care folosesti fard de obraz sub forma de crema, poti aplica si pe obraji putin gloss, care va rezista pe parcursul intregii zile - nu va fi necesar sa-l reaplici decat pe buze.

Pentru un plus de culoare, foloseste un ruj deschis la culoare. Incepe sa-l aplici de la centru, mergand apoi spre extremitati. Nuantele de bej sau roz sunt cele mai potrivite. Un aspect mai bine definit al buzelor se poate obtine astfel: traseaza conturul cu ajutorul creionului, coloreaza buzele tot cu acesta si abia la sfarsit aplica un strat de ruj (intr-o nuanta complementara celei a creionului). Produsul va rezista mai mult timp pe buze.

Un sfat pentru a fi sigura ca trasezi corect conturul buzelor: in prealabil, aplica un strat subtire de fond de ten, dar numai la colturile gurii. Suprafata va deveni imediat mai neteda, fapt care va permite o "alunecare" mai eficienta a creionului. Un alt mic truc este sa introduci varful creionului in cutia cu pudra sub forma de pulbere - sau aplica un strat de pudra compacta pe buze, inainte de a trasa conturul. Efectul va fi uimitor - si cat este de simplu de obtinut!

Cum sa alegi culoarea potrivita

Buzele nu mint. Culoarea lor naturala este cea care, in final, stabileste cum vor arata acestea dupa aplicarea produselor de machiaj.

Iata de ce acelasi ruj arata altfel pe buzele tale decat pe cele ale prietenei tale - si, in aceeasi nota, iata de ce nu trebuie sa te ghidezi in alegerea acestor produse argumentand ca amicei tale ii sta atat de bine cu rujul acela in nuanta roz sidefat...

In general, majoritatea tonurilor de maro arata mult mai bine si confera un aspect mai natural, chiar atunci cand nuanta este mai inchisa si mai frapanta; un maro roscat este mult mai usor de asortat si mai putin strident decat un rosu puternic.

Folosind un singur ruj, poti obtine diferite nuante sau texturi. Daca vrei sa-ti evidentiezi buzele, contureaza-le si coloreaza-le integral cu un creion maro, iar apoi aplica rujul. In cazul in care iti doresti ca acestea sa fie mai deschise la culoare, aplica mai intai un strat de fond de ten si foloseste creionul numai pentru contur.

Solutii pentru micile probleme inerente

Iata unele dintre cele mai frecvente probleme pe care le poti intampina in ceea ce priveste machiajul buzelor. Sunt mai usor de corectat decat ai fi crezut.

1. Iti "mananci" rujul

Nu face parte din meniu, dar majoritatea dintre noi ne "mancam" rujul in timpul mesei sau il "bem" impreuna cu ceaiul ori cafeaua. Bineinteles ca acest lucru te enerveaza; nu te poti duce mereu sa-ti refaci machiajul si ce poate fi mai inestetic decat buzele pe care a ramas numai conturul? Acest lucru se intampla pur si simplu pentru ca un creion pentru contur are o textura mai uscata si deci, mult mai durabila decat a rujului, care "cedeaza" intotdeauna primul.

Poti evita foarte usor acest lucru, aplicand unul dintre sfaturile de mai sus: coloreaza buzele cu ajutorul creionului pentru contur, inainte ca rujul sa intre in actiune. Machiajul va rezista mai mult si, in tot cazul, daca acesta dispare, buzele vor ramane colorate uniform, multumita miraculosului creion.

2. Buze asimetrice

Fii realista: nu poti avea buze perfecte decat daca recurgi la ajutorul specialistului in chirurgie plastica. Insa nu e necesar sa alegi solutii atat de radicale pentru a remedia micile defecte. Creionul de contur iti va fi, din nou, de ajutor pentru a corecta forma buzelor. Tine cont de faptul ca este recomandabil sa folosesti un ruj mat, care va ascunde contururile altminteri nefiresti pe care le-ai trasat.

3. Buza superioara subtire si buza inferioara mai groasa

Pornind de la extremitati spre centru si folosind un creion bine ascutit, traseaza conturul putin mai in exterior decat buza propriu-zisa, pentru a crea impresia vizuala a unei buze mai groase decat in realitate.

4. Buza inferioara subtire si buza superioara mai groasa

In acest caz, vei proceda exact invers decat in situatia anterioara, trasand putin mai jos conturul buzei inferioare, care va parea mai mare decat este de fapt.

5. Buze prea mari

Angelina Jolie e numai una si este discutabil daca trasaturile chipului nostru se "asorteaza" atat de fericit cu buzele groase, asa cum este cazul ei. Daca vrei sa corectezi acest aspect (caruia nu i-as spune, totusi, defect), foloseste numai rujuri in nuante cat mai deschise (sau gloss), si eventual incearca sa trasezi conturul cu un milimetru in interiorul buzelor, pentru a le face sa para mai subtiri.

6. Buze prea subtiri

Evita culorile prea intense si rujurile mate, care nu vor face altceva decat sa atraga atentia asupra buzelor subtiri. Poti combina cele doua sfaturi destinate persoanelor cu buze asimetrice.

Hellooo :)

Astazi m-am gandit sa va vorbesc putin despre machiajul smokey eyes si am  postat chiar si un filmulet in acest sens in  care sunt explicati pasii pe care trebuie sa-i urmati in a obtine efectul dorit..

Enjoyyyy <3


miercuri, 8 ianuarie 2014

Baza de machiaj – la ce foloseşte şi cum alegi culoarea?



Verde, galben, roz, mov – nuanţele acestor produse sunt descurajante la prima vedere, dar îţi pot transforma tenul imediat. Îţi spunem cum.
Make-up artiştii apelează de fiecare dată la ajutorul bazei de machiaj. Aceasta se numără printre trucurile lor pentru intensificarea prospeţimii machiajului – a se nota că fondul de ten şi corectorul rămân mai mult timp pe suprafaţa pielii datorită ei. Aplică baza imediat după crema hidratantă şi vei obţine o peliculă uniformă care luminează trăsăturile, iar culorile şi expresivitatea machiajului se vor păstra intacte peste zi. Citeşte cu grijă eticheta produsului şi caută ingrediente din plante, agenţi de hidratare şi un factor de protecţie solară (ai nevoie de el pe parcursul întregului an).
Cum găseşti nuanţa ideală?
Nu îţi pierde entuziasmul în faţa spectrului cromatic variat al acestor produse. În funcţie de culoarea tenului tău, alege-ţi o bază care echilibrează tonurile discontinue şi ascunde eventualele imperfecţiuni. Pentru a deschide nuanţa tenului este recomandată o bază albă; pentru tenul tern, lipsit de vitaliate sau matur, alege o bază roz. Problema rozaceei este diminuată cu ajutorul unei baze verzi, iar tendinţele acneice se camuflează cu cea galbenă. Bazele în nuanţe de mov sau albastru sunt ideale pentru iluminarea tenului obosit.